Vraag en Antwoord

 

ALGEMEEN 

Voicemail uitzetten

Voor het goede functioneren van de GPS horloges en alarmknoppen dient de voicemail uit te staan op de mobiele telefoons waarvan het 06 nummer is geprogrammeerd onder de SOS knop. De voicemail dient helemaal uitgeschakeld te worden dit kunt u bij vele providers doen door het woord 'UIT' te versturen met een SMS vanuit uw telefoon naar 1233.  is noodzakelijk om de doorschakeling na geen opname van een telefoon te garanderen. Bij de nieuwe Amigo, Valia en Assist, Fellow en Salo is het mogelijk om de vocemail op een (mobiele) telefoon te omzeilen. Dit kan men doen door de rinkeltijd van de personenalarmering in te stellen.

 

Hoe kan degene die onder de SOS knop is geprogrammeerd zien dat hij/zij wordt gebeld door het GPS horloge of drukknop?

Dit kunt u herkenbaar maken door het telefoonnummer van de GPS horloge of drukknop op te slaan in het telefoonboek van uw telefoon met de naam van het GPS horloge of drukknop of een eigen gekozen aanduiding b.v Alarm moeder of Alarm dochter.

 

Waarom is het display van een GPS Horloge standaard zwart, en moet je het horloge activeren om het display te laten oplichten?

De belangrijkste functies van een GPS Horloge zijn  het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van  degene die het GPS Horloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt het horloge na enige tijd gedeactiveerd zodat de batterijspanning zo min mogelijk wordt belast.

 

Waarom is het display van een GPS Horloge niet feller/helderder?

De belangrijkste functies van een GPS Horloge zijn  het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van degene die het het GPS Horloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt  de helderheid van het display aangepast  en  wordt het na enige tijd gedeactiveerd. Hierdoor wordt de batterijspanning zo min mogelijk belast en zullen de belangrijkste functies lang (jn)actief zijn.

 

Hoe moet ik het Simkaartje aanmelden/activeren bij de provider?

Avium Personenalarmering neemt altijd contact met u op om samen het kaartje te registreren en te activeren.

 

Ik heb al een Lebara account hoe meldt ik het simkaartje aan?

Avium Personenalarmering neemt altijd telefonisch contact  met u op om de programmering door te spreken. Tijdens dit gesprek zal  ook het simkaartje worden geregistreerd en aangemeld in uw (nieuw) account. Bij Lebara is maar 1 simkaartje in het account te plaatsen. 

 

Naar het buitenland (in Europa) met uw GPS Horloge

Klik hier voor meer informatie

 

Worden er verzendkosten berekend bij het opsturen van een Horloge/drukknop?

De verpakkingsafmetingen van het horloge/drukknop bepaald het bedrag van de verzendkosten. De verzendkosten worden per personenalarmering in de webshop aangegeven.

 

Zijn alle Horloges/drukknoppen voorzien van een simkaartje?

In alle GPS Alarmhorloges/drukknoppen zit een simkaartje. 

 

Zijn alle Horloges/drukknoppen op te laden door een USB lader?

Alle onze Horloges/drukknoppen van zijn voorzien van een oplaadsnoertje met een USB aansluiting. Voor het opladen kunt u gebruik maken van een laptop/computer of een losse USB lader. Aangeraden wordt om  een USB lader te gebruiken van  5V----1A. (gebruik geen Iphone of Ipad lader)

 

Hoe lang is de gebruikerstijd van een Horloge/drukknop alvorens hem te moeten laden? 

Dit is erg verschillend het heeft alles te maken met de instellingen van het Horloge/drukknop,  bv. de helderheid van het display of het aantal functies dat actief is. Aan te bevelen is om het Horloge/drukknop elke dag te laden.

 

Zijn de Horloges/drukknoppen waterdicht?

De Horloges/drukknoppen zijn spatwaterdicht wat inhoudt dat ze tegen motregen kunnen maar niet kunnen worden ondergedompeld in water of andere vloeistoffen. De Libero, Vespa en Assist zijn waterdicht (IP67), hier kunt u kort mee douchen.

 

Hoe lang is de garantie op een Horloge/drukknop?

Op alle Horloges/drukknopen zit een half jaar tot 1 jaar garantie (product afhankelijk) bij normaal gebruik. Bij oneigenlijk gebruik of het laten vallen van het Horloge/drukknop vervalt de garantie.