Vraag en Antwoord

 

ALGEMEEN 

Voicemail uitzetten

Voor het goede functioneren van de GPS horloges en alarmknoppen dient de voicemail uit te staan op de mobiele telefoons waarvan het 06 nummer is geprogrammeerd onder de SOS knop. De voicemail dient helemaal uitgeschakeld te worden dit kunt u bij vele providers doen door het woord 'UIT' te versturen met een SMS vanuit uw telefoon naar 1233.  is noodzakelijk om de doorschakeling na geen opname van een telefoon te garanderen. Bij de nieuwe Amigo is het wel mogelijk dat de vocemail wordt omzeild. Dit kan men doen door de rinkeltijd van de Amigo in te stellen.

 

Hoe kan degene die onder de SOS knop is geprogrammeerd zien dat hij/zij wordt gebeld door het GPS horloge of drukknop?

Dit kunt u herkenbaar maken door het telefoonnummer van de GPS horloge of drukknop op te slaan in het telefoonboek van uw telefoon met de naam van het GPS horloge of drukknop of een eigen gekozen aanduiding b.v Alarm moeder of Alarm dochter.

 

Waarom is het display van een GPS Horloge standaard zwart, en moet je het horloge activeren om het display te laten oplichten?

De belangrijkste functies van een GPS Horloge zijn  het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van  degene die het GPS Horloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt het horloge na enige tijd gedeactiveerd zodat de batterijspanning zo min mogelijk wordt belast.

 

Waarom is het display van een GPS Horloge niet feller/helderder?

De belangrijkste functies van een GPS Horloge zijn  het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van degene die het het GPS Horloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt  de helderheid van het display aangepast  en  wordt het na enige tijd gedeactiveerd. Hierdoor wordt de batterijspanning zo min mogelijk belast en zullen de belangrijkste functies lang (jn)actief zijn.

 

Hoe moet ik het Simkaartje aanmelden/activeren bij de provider?

U krijgt van de simkaart provider een E-mail toegestuurd waarin gevraagd wordt om op de knop  wijzigen te drukken, het E-mail adres van Avium Wearables waarmee de simkaart is geïnstalleerd zal dan veranderen in uw e-mail adres. U krijgt van Avium Personenalarmering een E-mail toegestuurd met daarin de inloggegevens voor het inloggen op de site van de provider. Als u ingelogd bent is het aan te bevelen, voor uw privacy, om de  inloggegevens meteen te wijzigen.

 

Ik heb al een KPN account hoe meldt ik het simkaartje aan?

Avium Personenalarmering neemt altijd telefonisch contact  met u op om de programmering door te spreken. Tijdens dit gesprek zal  ook het simkaartje worden geregistreerd in een nieuw of bestaand KPN account.

 

Naar het buitenland (in Europa) met uw GPS Horloge

Klik hier voor meer informatie

 

Worden er verzendkosten berekend bij het opsturen van een Horloge/drukknop?

De verpakkingsafmetingen van het horloge/drukknop bepaald het bedrag van de verzendkosten. De verzendkosten worden per Wearable in de webshop aangegeven.

 

Zijn alle Horloges/drukknoppen voorzien van een simkaartje?

In alle GPS Horloges/drukknoppen zit een simkaartje.

De Wiso heeft geen simkaart deze werkt met Bluetooth.

In de Smart Watches zit het simkaartje niet standaard in het horloge.

 

Zijn alle Horloges/drukknoppen op te laden door een USB lader?

Alle onze Horloges/drukknoppen van zijn voorzien van een oplaadsnoertje met een USB aansluiting. Voor het opladen kunt u gebruik maken van een laptop/computer of een losse USB lader. Aangeraden wordt om een Horloge/drukknop niet langer dan 3 uur op te laden en een USB lader te gebruiken van  5V----1A. (gebruik geen Iphone lader)

 

Hoe lang is de gebruikerstijd van een Horloge/drukknop alvorens hem te moeten laden? 

Dit is erg verschillend het heeft alles te maken met de instellingen van het Horloge/drukknop,  bv. de helderheid van het display of het aantal functies dat actief is. Aan te bevelen is om het Horloge/drukknop elke dag te laden.

 

Zijn de Horloges/drukknoppen waterdicht?

De Horloges/drukknoppen zijn spatwaterdicht wat inhoudt dat ze tegen motregen kunnen maar niet kunnen worden ondergedompeld in water of andere vloeistoffen. Sommige, zoals de Dino is iets beter bestand tegen water maar nog wordt niet aangeraden om ermee te douchen of te zwemmen. Het Sporthorloge Sano is Waterproof en daar kun je zelfs mee zwemmen.

  

Hoe lang is de garantie op een Horloge/drukknop?

Op alle Horloges/drukknopen zit een half jaar tot 1 jaar garantie (product afhankelijk) bij normaal gebruik. Bij oneigenlijk gebruik of het laten vallen van het Horloge/drukknop vervalt de garantie. 

Kunnen contacten makkelijk worden overgezet van de Smartphone naar de Simkaart van de  Stylo?

Je kunt alvorens de Stylo in gebruik te nemen de contacten die je wilt gebruiken kopiëren naar de simkaart van de Stylo of je kunt ze via Bluetooth naar de Stylo kopiëren.

 

JUNA 

Kan er in de Juna een SD kaartje geplaatst worden?

In de Juna kan een SD kaartje worden geplaatst waarop je foto of  muziek bestanden kunt plaatsen die je met de Juna kunt laten zien via afspelen.

 

Waarom werken de icoontjes van de Webbrowser, Facebook, Twitter en WhatsApp niet?

De genoemde icoontjes werken alleen als er in de Juna naast het Simkaartje ook een SD kaart is geïnstalleerd. LET OP: deze icoontjes zijn verwijzingen naar hun website.

 

WISO

Heb ik altijd een Smartphone nodig bij de Wiso?

Ja, Bij het fluiten op de Wiso of het indrukken van de SOS knop zullen, bij een Bluetooth verbinding met de Smartphone waarop de Wiso APP is geïnstalleerd, de ingestelde alarmen in werking treden.